Jadłospis
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
28.10.2024 |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200ml), pieczywo pszenne (25g) z masłem (5g), z pastą z brokuła (15g) lub serem żółtym (10g), ogórkiem kiszonym (10g), pomidorem (10g), sałata zielona. Herbata cytrynowo- miętowa (200ml). II śniadanie: jabłko Alergeny: 1,3,7 |
Zupa cebulowa na wywarze drobiowym, zabielany śmietaną (250ml), Pieczeń z indyka (80g), ryż paraboliczny (120g), brokuł w migdałach (100g) Kompot wieloowocowy (200ml).
Alergeny: 1,7,9 |
Koktajl truskawkowy na maślance (200ml)
Alergeny: 7 |
WTOREK
29.10.2024 |
Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), pastą z makreli (15g) lub serem żółtym (10g), papryką (10g), ogórkiem kiszonym (10g) sałata. Kakao (200ml). II śniadanie: kiwi Alergeny: 1,7 |
Żurek z jajkiem i ziemniakami na wywarze drobiowym zabielany śmietaną (250ml), puszyste placuszki z sosem jagodowym (180g), jabłko Kompot wieloowocowy(200ml).
Alergeny: 1,4,7,9 |
Deserek jogurtowy z owocem i czekoladą deserową (80g)
Alergeny: 1,7 |
ŚRODA 30.10.2024 |
Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), szynką (10g), lub serem żółtym (10g), rzodkiewką (5g) i pomidorem (10g). Mleko z miodem (200ml). II śniadanie: gruszka Alergeny: 1,7 |
Zupa brokułowa na wywarze drobiowy zabielana śmietaną (250ml), Panierowany filet z miruny (80g), ziemniaki puree (120g), mizeria (100g) Kompot wieloowocowy(200ml)
Alergeny: 1,3,4,7,9 |
Babka piaskowa - wyrób własny(80g), mleko (200ml)
Alergeny: 1,3,7 |
CZWARTEK
31.10.2024 |
Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), pastą z dyni (15g) lub z serem żółtym (10g), papryką (10g), ogórkiem zielonym (10g). Herbata owocowa (200ml) II śniadanie: ananas Alergeny: 1,3,4,7 |
Kremowa zupa z czerwonej soczewicy na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml), gulasz drobiowy (80g), kasza pęczak (120g), fasolka szparagowa na masełku z czosnkiem (100g) Kompot wieloowocowy(200ml)
Alergeny: 1,3,7,9 |
Budyń truskawkowy (80g)
Alergeny: 1,7 |
PIĄTEK
01.11.2024 |
-------------------------------- |
--------------------------------- |
--------------------- |
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych.
Napoje dosładzane miodem.
Woda źródlana dostępna w salach bez ograniczeń.
Wykaz alergenów: 1. Gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jajka, 4. Ryby, 5. Orzechy ziemne, 6. Ziarno sojowe, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Ziarno sezamowe, 12. Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13. Łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne, 15. Cytrusy
Zgodnie z informacjami od producentów gotowe (kakao, herbata, kawa zbożowa, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: gluten, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól sodowo- potasowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka wędzona, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, curry, czomber, rozmaryn, kurkuma.