Jadłospis
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
-
DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
28.04.2025
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200ml),
Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), serkiem philadelphia ze szczypiorkiem (15g) lub serem żółtym (10g), papryką (10g) i rzodkiewką (10g).
Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie: jabłko
Alergeny: 1,3,4,7
Rosół z makaronem na wywarze wołowo – drobiowym (250ml),
panierowane kotleciki drobiowe (80g), ziemniaki puree (120g), buraczki z jabłkiem (100g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Alergeny: 1,3,9
Budyń waniliowy (80g)
Alergeny:1,7
WTOREK
29.04.2025
Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), pastą z makreli (15g) lub serem żółtym (10g), pomidorem (10g) i papryką (5g).
Kakao (200ml).
II śniadanie: kiwi
Alergeny: 1,7
Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym zabielany śmietaną (250ml),
spaghetti drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem (180g).
Kompot wieloowocowy (200ml)
Alergeny: 1,3,4,9
Koktajl truskawkowy na maślance (200ml)
Alergeny:7
ŚRODA
30.04.2025
Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g), graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), pastą z brokuła (10g) lub żółtym serem (10g), pomidorem (10g) i ogórkiem kiszony (10g)
Kawa zbożowa na mleku (200ml).
II śniadanie: banan
Alergeny: 1,7
Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml)
gulasz drobiowy (80g), kasza gryczana niepalona (120g),mini marchewka (100g).
Kompot wieloowocowy (200ml)
Alergeny: 1,3,9
Babka cytrynowa– wypiek własny (80g)
mleko (200ml)
.Alergeny: 1,3,7
CZWARTEK
01.05.2025
------------------------------
------------------------------
--------------------
PIĄTEK
02.05.2025
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200ml),
Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g) jajko gotowane (15g) lub serem żółtym (10g), papryką (10g) i rzodkiewką (10g).
Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie: pestki dyni
Alergeny: 1,3,4,7
Zupa krupnik z kalafiora z wkładką mięsną na wywarze drobiowym (250ml),
Ryż z jabłkiem i cynamonem (180g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Alergeny: 1,3,9
Ciasteczko owsiane z owocem (80g),
Alergeny: 1, 7
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych.
Napoje dosładzane miodem.
Woda źródlana dostępna w salach bez ograniczeń.
Wykaz alergenów: 1. Gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jajka, 4. Ryby, 5. Orzechy ziemne, 6. Ziarno sojowe, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Ziarno sezamowe, 12. Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13. Łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne, 15. Cytrusy
Zgodnie z informacjami od producentów gotowe (kakao, herbata, kawa zbożowa, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: gluten, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól sodowo- potasowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka wędzona, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, curry, czomber, rozmaryn, kurkuma.