Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Planowane inwestycje w rejonie ulic Wiosny Ludów i Stanisława Wyspiańskiego

Inwestycje kolejowe na terenie Orzesza

Elektroniczny Urząd

Załatwianie spraw w urzędzie przez internet. Elektroniczne płatności za śmieci, podatki itp.

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK

 

15.04.2024

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(200ml)

Kanapki z pieczywa pszennego (25g) z masłem (5g) z pastą ze szpinaku (15g) lub serem żółtym gouda(10g) i ogórkiem zielonym(5g), papryką czerwoną (5g).

Alergeny: 1,7

Herbata miętowo-cytrynowa (200ml).

II śniadanie: Jabłko

Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml)

potrawka z kurczaka w sosie z zielonego groszku z ryżem parabolicznym (180g),

Kompot wieloowocowy (200ml)

 

Alergeny: 1,3,7,9

 

Koktajl bananowy na

mleku (200ml),

 

 

Alergeny: 1,7

 

WTOREK

 

16.04.2024

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g) z serkiem philadelphia i szczypiorkiem (15g) lub serem żółtym (10g), pomidorem (10g),
i ogórek kiszony (10g), sałata zielona.

Kakao (200ml).

II śniadanie: Gruszka

Alergeny: 1,7

Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml),

Spaghetti drobiowo – pomidorowe z makaronem (180g)

Kompot wieloowocowy (200ml)

 

 

Alergeny: 1,7,9

 

Galaretka borówkowa z owocami (80g)

 

 

Alergeny:1,3,7

 

ŚRODA

 

17.04.2023

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g), graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g), kiełbaski na ciepło z ketchupem(15g), żółtym serem(10g) i ogórkiem zielonym(5g) rzodkiewką (5g) sałata zielona.

Kawa zbożowa na mleku(200ml).

II śniadanie: Kiwi

Alergeny: 1,7

Kremowa zupa z zielonego groszku z grzankami na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną (250ml),

Kotleciki z jajka i kalafiora (80g), ziemniaki puree (120g), fasolka szparagowa na masełku z czosnkiem (100g)

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1, 3, 7, 9

 

Budyń waniliowy na mleku (80g)

 

Alergeny: 1,7

 

CZWARTEK

 

18.04.2024

 

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g) z szynką(10g), żółtym serem(10g) pomidorem (10 g) i ogórkiem zielonym (10g).

Mleko (200ml).

II śniadanie: Banan

Alergeny: 1,7

Rosół z makaronem na wywarze drobiowo – wołowym (250ml),

Pieczeń z mięsa wieprzowego (80g), kasza gryczana niepalona (120g),

surówka z białej kapusty ze śmietaną, koperkiem

i czosnkiem (100g)

Kompot wieloowocowy(200ml)

Alergeny: 1,3,4,7,9

 

Deser jogurtowy z jabłkiem i gorzką czekolada (80g)

 

 

Alergeny: 7

 

PIĄTEK

 

19.04.2024

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(200ml)

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g) twarogiem na słono (10g) lub serem żółtym gouda (10g), rzodkiewka (5g), pomidorem (10g).

Herbata cytrynowa (200ml)

II śniadanie: Melon

Alergeny: 1,3,7

Żurek z jajkiem i kiełbaską ma wywarze drobiowym, zabielany śmietaną (250ml)

Panierowany filet z miruny (80g), ziemniaki puree (120g), marchewka z pomarańczą (100g)

 

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,3,7,4, 9

 

Jabłecznik – wypiek

własny(80g),

mleko z miodem(200ml)

 

 

Alergeny: 1,7

 

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych.

 

Napoje dosładzane miodem.

Woda źródlana dostępna w salach bez ograniczeń.

Wykaz alergenów: 1. Gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jajka, 4. Ryby, 5. Orzechy ziemne, 6. Ziarno sojowe, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Ziarno sezamowe, 12. Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13. Łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne, 15. Cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów gotowe (kakao, herbata, kawa zbożowa, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: gluten, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól sodowo- potasowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka wędzona, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, curry, czomber, rozmaryn, kurkuma.

 

Banery/Logo